Veysel Karani Hazretlerinin Duası

Veysel Karânî Hazretlerinin Meşhur Münâcatı,

Veysel Karani Hazretleri Kimdir?

Peygamber efendimiz zamânında yaşamış büyük bir velîdir. İsmi Üveys bin Âmir el-Karnî’dir. Yemen’in Karn köyünde doğdu. Doğum târihi bilinmemektedir. 657 (H.37) târihinde şehîd edildi. Peygamber efendimizin sağlığında müslüman oldu. Fakat görmediği için Sahâbî olamadı. Peygamber efendimiz zamânında Medîne’ye gelmedi. Tâbiînin büyüklerinden olduğu hadîs-i şerîfte bildirildi. Hazret-i Ömer’in halîfeliği sırasında Medîne’ye geldi. Çok alâka ve hürmet gördü. Önceleri kendi memleketi Yemen’de yaşadı. Sonra Basra’ya gitti.

Müslüman olduktan sonra bütün ömrü boyunca sevgili Peygamberimizin aşkı ile yanıp tutuştu. Bir an bile Rabbini unutmadı. Kulluğunda o dereceye yükseldi ki, her hâli, her hareketi ve her sözü insanlara ibret ve nasîhat oldu. Kimseden incinmemiş ve kimseyi incitmemiştir. Onun en önemli vasfı; Peygamber efendimize olan aşkı, ibâdete canla başla devâmı ve annesine saygısıdır. Annesine çok hizmet edip, hayır duâsını aldı. Resûlullah efendimizi görmeği çok arzu ediyordu. Defâlarca Peygamber efendimizi görmek için annesinden izin istedi. Annesi, kendisine bakacak kimsesi olmadığı için izin verememiştir. Veysel Karani, 657 (H.37) târihinde şehîd edildi.

Veysel Karani Münacatı

Bu münacatı, Üstad Bedîüzzaman Said Nursi Hazretleri dâimî bir vird olarak kabul etmiş, kendisi dâimâ okumuş ve talebelerine de tavsiye etmiştir.

Dua’da Kul Cenab’ı Hak’ka isim ve sıfatları ile dua etmektedir.

Veysel Karani duası, gece yatıp uyandıktan sonra Allah’a inanarak ve güvenerek okunursa, dileklerin gerçekleşmesine yardımcı olacaktır.

Duaya Başlarken;

Bu duayla Allah’a isteklerini bildirmek isteyen kişiler duaya başlarken,

“Ey yüce Rabbim! Ben senin aciz bir kulunum. Sana yakışır şekilde feyizli kelimelerle dua etmeyi, yalvarmayı bilemiyorum. Sana sevgili kulun Veysel Karani’nin duası ve münacatı ile yalvarıyorum. Allah’ım ona açtığım dergahının lütuf kapısını, bizlere de aç. Ya Rabbi! Sevgili kulunun bu güzel duasıyla, onun dediği gibi, ben aciz kulunda Sana dua ediyor ve Senden diliyorum.”

Bu şekilde niyet ederek duayı en içten şekilde, Allah’a tam inancınızla okumaya başlayın. Her türlü beladan, fakirlikten Allah’ın izniyle uzak kalın.

Veysel Karani duası

  • “İlahi! Ente Rabbi ve ene’l abdü Ve Ente’l Haliku ve ene’l mahluk.
  • Ve Ente’r Rezzaku ve ene’l merzuk. Ve Ente’l Maliku ve ene’l merzuk.
  • Ve Ente’l Azizu ve ene’z zelil. Ve Ente’l Ganiyyü ve ene’l fakiyr.
  • Ve Ente’l Hayyu ve ene’l meyyit. Ve Ente’l Baki ve ene’l fani.
  • Ve Ente’l Kerimu ve ene’l leim. Ve Ente’l Muhsinu ve ene’l müsi.
  • Ve Ente’l Gafuru ve ene’l müznib. Ve Ente’l Azimu ve ene’l hakir.
  • Ve Ente’l Kaviyyu ve ene’d daif. Ve Ente’l Mu’ti ve ene’s sail.
  • Ve Ente’l Eminu ve ene’l haif. Ve Ente’l Cevadu ve ene’l miskin.
  • Ve Ente’l Mucibü ve ene’d dai. Ve Ente’ş Şafi ve ene’l meriz.
  • Fağfirli zünubi ve tecavez anni ve’şfi emrazi ya Allah’u ya Kafi. Ya Rabbi ya Vafi ya Rahimu ya Şafi. Ya Kerimu ya Muafi. Fa’fu anni ve an ebi ve ümmi ve rufekaine’s sadikine ve hizmeti’l Kur’an ve’l iman. Fa’fü anni min külle zenbin ve afini min külli dain. Va’r anni ve anhüm ebeden. Birahmetike ya Erhamerrahimin. Amin! Velhamdüllillahi Rabbi’l Alemin.”

Veysel Karani duasının meali

  • Allah’ım! Sen benim Rabbimsin, ben senin kulunum. Sen yaratansın, ense yaratılanım.
  • Sen rızık verensin, bense rızık verilenim. Sen mülkün sahibi, bense sahiplenilen, benim sahibim Sensin.
  • Sen çok güçlüsün, bense yoksulum ve muhtacım. Sen çok zenginsin, bense yoksulum ve muhtacım.
  • Sen hayat- ebedi ile dirisin, bense ölümlüyüm, ölüyüm. Sen ölümsüzsün, bense geçiciyim, ölümlüyüm.
  • Sen kerem sahibisin, bense değersiz biriyim. Sen ihsan eden, iyilik yapansın, bense isyan eden, kötülük edenim.
  • Sen bağışlayan, günahları affeden, silensin, bense günah işleyen, günahkarım. Sen azamet sahibi, ulusun, büyüksün, bense değersizim ve küçüğüm.
  • Sen kuvvetlisin, güçlüsün, bense güçsüz ve aciz biriyim. Sen daima verensin, bense dilenen, isteyenim.
  • Sen emniyet veren, emniyetli olansın, bense emniyetsiz, korkuluyum. Sen bol veren, cömertsin, bense yoksulum, muhtacım.
  • Sen yapılan duaları kabul eden, gereğini yapansın, bense dua ederek isteyenim. Sen şifa verensin, bense şifa arayan, hastayım. Ya Rabbi, sen şifa veren, ben hasta olanım.
  • Allah’ım, gerçek olan budur! Benim günahlarımı affet, beni bağışladı. Beni azarlama, cezalandırma. Hastalıklarım için şifa ver. Şifayı sadece sen verirsin. Ya Allah’u ya Kafi, ya Rabbi, ya Vafi, ya Rahimü, ya Şafi, ya Kerim, ya Muafi!

Allah’ım benim olan tüm günahlarımı bağışla. Annemi, babamı, kardeşlerimi, hocamı, bana yol gösteren herkesi bağışla. İman, din ve Kur’an hizmetinde olan arkadaşlarımı bağışla. Beni affet, bütün sorunlarımı, dertlerimi şifalandır. Bana afiyetler ihsan et. Beni ebedi olarak rızık ve hoşnutluğuna eren kullarından eyle! Ey merhamet edenlerin içinde en merhametlisi olan Allah’ım, bana merhametin ve rahmetinle muamele et! Amin.